23 Mayıs 2012 Çarşamba

Lazlar 4000 Yıllık Tarih (Türkçe Dublaj) DVDRiP XviD

Lazlar 4000 Yıllık Tarih (Türkçe Dublaj) DVDRiP XviD
Lazlar 4000 Yıllık Tarih (Türkçe Dublaj) DVDRiP XviD
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının ve T.C. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonu ile Kültürel Hakların Desteklenmesi Yayıncılık hibe programı kapsamında AB destekli olarak yapılan, 10 ay süren proje boyunca hazırlanan belgesel de Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Rize, Artvin ve Gürcistan’da çekimler yapıldı. Belgesel, Lazların 4 bin yıllık tarihini, gelenek ve göreneklerini, el sanatlarını, müziklerini ve müzik aletlerini, destanlarını, horonlarını, 93 harbi sırasındaki göçlerini, atmaca tutkularını gibi konuları ele alıyor. Belgesel ‘Lazlar hakkında hazırlanan en kapsamlı belgesel’ olma özelliğini de taşıyor.

Öte yandan belgeselde, Gürcistan’daki arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan Lazların kökenine, Kolheti uygarlığına ait daha önce hiç görüntülenmemiş tarihi buluntulara da yer veriliyor. Lazların gerçekten kim olduklarını, nereden geldiklerini anlatan belgeselde Lazca’nın ayrı bir dil olduğu da vurgulanıyor. Bu dilde gerçekleştirilen röportajlar sayesinde izleyiciler Lazca�nın nasıl bir dil olduğunu duyma fırsatına sahip olacak.
Lazların kimi zaman fıkralara konu olan esprili yönleri ve günlük yaşamı kolaylaştırmak için kullandıkları buluşlar da belgeselde geniş yer buluyor. (ANKA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder