24 Nisan 2012 Salı

Yakın Tarih 80lerin Damgası- Nokta Dergisi

Yakın Tarih 80lerin Damgası Nokta Dergisi


1980li yıllarda, Türkiye medyasında Nokta fırtınası esiyordu. Haftalık dergiciliğin zirvesi kabul edilen Nokta Dergisi, her hafta merakla beklenen yayın organıydı. Türkiyenin gündemini sarsan kapak haberleriyle çıkıyordu. Nokta, Türk dergiciliğine farklı bir boyut getirdi. Bu haliyle de, bir efsaneye dönüştü. Pek çok, ünlü gazeteci Noktanın sıralarından yetişti.

12 Eylül dönemi sürerken işkenceci polis kapağıyla, Türkiyeyi Filistin askısıyla tanıştırdı. İSKİ Skandalı Noktanın kapağından Türkiyeye düştü. Nokta Dergisi, Demokrasi, İnsan Hakları, Hukuk yanında, Kadın, Güzellik, Cinsellik gibi tabulara da el attı. Hangi kapak haberiyle çıkarsa çıksın, mutlaka kendinden söz ettirmeyi bildi. Nokta, Batılı anlamda haber dergiciliğinin Türkiyedeki parlak temsilcisi oldu.
Yakın Tarihin bu bölümünde gazeteci Nazım Alpman, Noktayı Nokta yapan isimlerle konuşuyor. Derginin kuruluşundan itibaren Onu zirveye taşıyan isimler, Haluk Şahin, Arda Uskan, Yazgülü Aldoğan, İpek Çalışlar, Korhan Atay, Tuğrul Eryılmaz, Salih Memecan ve Deniz İnsel, 80lere damga vuran Noktayı anlatıyorlar. Yakın Tarih ile 80lerin Damgası: Nokta Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder