2 Aralık 2010 Perşembe

Derinlerdeki Tarih - 1915 Çanakkale Geçilmez (VCD) Belgesel Türkçe

alt

Derinlerdeki Tarih, trajik bir mücadelenin yaninda dünya dengelerini alt üst eden bir sürecin tablosunu bütünüyle ortaya koyuyor. Çanakkale Savasi, ilk kez dönemin perspektifinden, savasa katilan Türk, Ingiliz, Avustralyali, Yeni Zelandali subay ve askerlerin duygulariyla, savasin stratejik-taktik kararlarina kadar tüm boyutlariyla ele aliyor. 

"Çanakkale Savasi üzerine pek çok yapim izledik. Her defasinda biz Anzaklar asagidaki kiyilarda, Türkler ise hakim tepelerin üstünde gösterildi. Ancak bu büyüleyici filmin farki 1915'in olaylarina farkli bir gözle bakmasi ve aslinda bu savasin her iki taraf için de ne kadar yürek parçalayici oldugunu göstermesidir." Chris Jackson (Daily Telegraph) 

" Bu onurlu ve büyük emeklerle hazirlanmis belgesel Çanakkale'de iki düsman tarafin yasadigi sikinti ve kahramanliklari tarafsizlikla gözler önüne seriyor." Robin Oliver (Sydney Morning Herald)

"SBS TV'de izledigim Çanakkale Savasi Belgeseli Derinlerdeki Tarih, bugüne kadar yapilmis en basarili, en dogru ve en yaratici Çanakkale Savasi filmi." Brenda Walker (Roman Yazari, Bati Avustralya Üniversitesi)

"Eminim ki Avustralyalilar bu filmde, Çanakkale Savasi'na dair baska hiç bir yapimda göremeyecekleri, Türklere ait belge ve bilgileri bulacaklardir." Ekselanslari I. K. Forsyth (Avustralya Türkiye Büyükelçisi)


1 - http://www.protectlinks.com/160081
2 - http://www.protectlinks.com/160082
3 - http://www.protectlinks.com/160083
4 - http://www.protectlinks.com/160084
5 - http://www.protectlinks.com/160085
6 - http://www.protectlinks.com/160086

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder