24 Ocak 2011 Pazartesi

BBC Savaşcılar - Cortes Dvbrip Türkçe Dublaj

alt
BBC Savaşcılar - Cortes Dvbrip

“Warriors” (Savaşçılar) tarihin en büyük savaşçılarının hayatlarındaki anahtar anları ve olayları inceleyen ihtişamlı bir belgesel; epik bir dram. Hiçbir masraftan çekinilmeden gerçekleştirilen ve aksiyon sahneleriyle dikkat çeken yapım, saf iradenin, dehanın, cesaretin ve zaman zamansa açgözlülüğün verdiği hırsla yaşadıkları dünyayı yeniden şekillendiren altı olağanüstü adamın hayatını konu alıyor.

Bunlar kudretli ve adeta mıknatıs çekiciliğindeki kişilikleriyle dünya toplumlarının ortak bilincinde yer edinen, ister Tanrı ister altın olsun, isterse de güç, şeref, zafer veya fevkalade bir ideal olsun, inandıkları uğruna ölümü dahi göze almış sıradışı karakterler.

Çekimleri Meksika’nın dağlarından Japonya’daki tapınaklara, Malta Adası’ndan Fas’a dünyanın en egzotik bölgelerinde gerçekleştirilen bu sürükleyici yapımda savaş sahneleri tekrar canlandırılarak bu adamları diğer ölümlü askerlerden farklı kılan şeylerin neler olduğu ortaya konuyor.

Koskoca Roma İmparatorluğu’nu önünde diz çöktürten gladyatör Spartaküs’ten cüretkar ve küstah askeri deha Napolyon’a kadar bu olağanüstü adamların daha önce kimsenin cesaret dahi edemediği şeyleri başarmalarını sağlayan itici güçlerin, karakterlerindeki kuvvetli yönlerin ve hatta zayıflıkların neler olduğunu inceleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder